Twee verdachten voor de rechter in ontvoeringszaak Health City Amstelveen

Amsterdam – In de ontvoeringszaak op de parkeerplaats van Health City die op 9 maart 2017 plaatsvond in Amstelveen, stonden vrijdagmiddag Tomás van L. (1993) en Jonathan J. (1987) voor de rechter in Amsterdam.

De verdachten worden door het Openbaar Ministerie aan de ontvoering gelinkt, omdat de auto’s waarmee het misdrijf werd gepleegd op naam staan van J. Bovendien werd het huis in Leiden waar het slachtoffer, een 37-jarige Rotterdammer, enkele uren werd vastgehouden, gehuurd door Van L. De verdachten erkennen van zowel de auto’s als het huis te weten, maar alleen in verband met cocaïnehandel. Enige vorm van betrokkenheid bij de ontvoeringszaak wordt tot nu toe ontkend.

Ondanks de ontkenning is er bewijs dat J. en Van L aan de zaak verbindt. Zo is er DNA van het slachtoffer gevonden in een van de auto’s op naam van J. In een tweede auto lagen spullen uit het huis waar het slachtoffer is vastgehouden. Bovendien werden op de handen en jas van J kruitsporen gevonden. Van L kwam in beeld bij justitie na enkele telefoontaps.

Volgens de politie gaat het mogelijk om een ontvoering in het criminele circuit. Het slachtoffer is in het verleden veroordeeld in twee drugszaken, maar in een van die zaken uiteindelijk in hoger beroep vrijgesproken.

Aanstaande maandag gaat de zaak tegen Van L en J verder. Op de site van de NOS is een uitgebreid verslag van de rechtszaak te lezen.