Tweede zetel AVA naar Jacqueline Höcker, Becker buitenspel

De twee behaalde zetels van de nieuwe partij Actief voor Amstelveen (AVA) zullen worden ingevuld door Tim Lechner en Jacqueline Höcker. Dat heeft de fractie vanmiddag bekend gemaakt. Höcker stond als nummer drie op de lijst, maar wist dankzij voorkeurstemmen toch een plek in de raad te bemachtigen. 

Bij de verkiezingen van afgelopen woensdag behaalde Höcker 477 stemmen, aanzienlijk meer dan de 192 voor Michel Becker. De nummer twee van de lijst trekt zich daarom terug en zal namens de partij plaats nemen in de raadscommissie Burger en Samenleving (B&S)

Fractievoorzitter Tim Lechner reageert verheugt op de zege van zijn partij. “We zijn enorm blij dat we, mede dankzij restzetels, twee plaatsen in de raad hebben behaald. De kiezer heeft een duidelijk aangegeven vertrouwen te hebben in onze partij.”

Hoewel hij de coalitiebesprekingen wil afwachten, verwacht Lechner met zijn partij niet in de coalitie te komen. “We zullen dan de komende periode stevig oppositie gaan voeren. We gaan vol inzetten op woningen voor jongeren en verbeteringen in het openbaar vervoer. Daarnaast willen we voor de burgers een wekelijks spreekuur organiseren om met de raad te praten; in ieder geval met AVA.”