Verkeersoverlast zondag 25 maart door Lentemarathon

AMSTELVEEN – Zondag 25 maart is de tweede editie van AmstelveenZ Lentemarathon. Ongeveer 1500 lopers bezoeken alle hoeken van de gemeente. Om 10.00 uur klinkt het startschot voor de hele en de estafettemarathon.

De lopers van de hele en estafettemarathon gaan vanaf de atletiekbaan van AV Startbaan naar de Amstel. Vanaf daar lopen zij naar het zuiden tot bijna bij Uithoorn. Vervolgens gaan zij dan weer noordwaarts door de Bovenkerkerpolder naar de Nesserlaan en naar het Amsterdamse Bos. Daarna verlaten de lopers het bos bij de Karselaan en lopen door Randwijk naar de Kalfjeslaan en verder door de Middelpolder naar het Stadsplein. Op laatst genoemde locatie wordt gefinisht vanaf 12.30 uur. De lopers van de halve marathon lopen vooral door Middenhoven, gaan het bos in en lopen vanaf de Karselaan dezelfde route als de lopers van de hele marathon. De finish van de halve marathon wordt verwacht vanaf 13.30 uur. Alle lopers dienen te finishen vóór 15.30 uur. De inschrijving is inmiddels gesloten.

Het is onvermijdelijk dat op enkele plaatsen overlast is door de lopers. De organisatie zet verkeersregelaars in op punten waar lopers fietsers en automobilisten tegenkomen. Op de kruising Keizer Karelweg met de Bella Donna/Laan Walcheren wordt gewerkt met de 30/30 aanpak. Steeds dertig seconden lang worden lopers tegengehouden en kan het verkeer dertig seconden dóórstromen en vice versa. Drukte hier is te verwachten vanaf 12.00 uur tot ongeveer 14.15 uur.

Ook de kruising Amsterdamseweg met de Karselaan is druk met verkeer en lopers. Hier wordt ook vanaf het middaguur tot ongeveer 14.15 uur drukte verwacht.

De gemeente adviseert automobilisten om de Keizer Karelweg en de Amsterdamseweg in de vroege middaguren zoveel mogelijk te mijden en voor het Noord-Zuidverkeer gebruik te maken van de Beneluxbaan.