Verkiezingscampagne barst los: BBA beschuldigt D66 van spionage

Gelukkig! Toch nog een relletje in de tot nu toe rustig verlopen lokale verkiezingscampagne. Burgerbelangen Amstelveen (BBA) is namelijk niet blij met een ‘spion’ van D66 die afgelopen zaterdagavond aanwezig was op een door BBA georganiseerde informatieavond voor mensen uit de Indiase gemeenschap in Amstelveen.

De avond was bedoeld om de Indiase gemeenschap kennis te laten maken met Burgerbelangen Amstelveen en met het Nederlandse systeem van gemeenteraadsverkiezingen.

“Hoewel deze intieme avond formeel geen besloten karakter had – de Indiase gemeenschap was als zodanig uitgenodigd – is Burgerbelangen Amstelveen onaangenaam verrast na afloop te hebben moeten constateren dat de nummer 15 van de kandidatenlijst van D66, Shivan Bhoendie, zonder zich als zodanig bij de organisatoren kenbaar te maken, in de zaal aanwezig bleek te zijn en zich na afloop niet als geïnteresseerde, maar als D66-kandidaat heeft geprofileerd naar de aanwezigen. Vanuit de Indiase gemeenschap zijn inmiddels diverse afkeurende reacties gekomen en wordt D66 verweten misbruik te hebben gemaakt van de gastvrijheid van Burgerbelangen Amstelveen. Burgerbelangen Amstelveen is bijzonder teleurgesteld in deze gang van zaken en neemt het D66 kandidaat Shivan Bhoendie buitengewoon kwalijk op deze onfatsoenlijke manier te hebben gehandeld,” meldt de partij in een persbericht die in de kop van het persbericht spreekt over een spion.

Stephanie Schilder, woordvoerder van de lokale fractie van D66: “Shivan was uitgenodigd door mensen uit de Indiase gemeenschap waar hij zelf ook deel van uitmaakt. Bij nader inzien had hij  beter van te voren kunnen melden dat hij lid is van D66. Hij betreurt de ontstane commotie dan ook.”