Wethouder Peter Bot over vier jaar sportbeleid en meer…

AMSTELVEEN – In een extra Amstelveen Live Sport blikten sportwethouder Peter Bot en Dirk Landsaat terug op de ontwikkelingen in de sport in Amstelveen over de afgelopen vier jaar. Over de projecten die zijn of binnenkort worden gerealiseerd; zoals de vestiging van het nationale tenniscentrum in onze stad (oplevering in 2019) en de realisatie van de eerste Beweegbox in Nederland, een moderne turn-en beweeghal, die momenteel wordt aangebouwd aan de Goudsmithal.

Opmerkelijk resultaat  is ook het Convenant Topsportvriendelijke Scholen, gesloten door het Sportbedrijf en alle  voortgezet-onderwijsscholen in Amstelveen. Het convenant is gericht op het faciliteren van talenten en in. Maar ook de moeilijke periode die het Sportbedrijf in die periode doormaakte werd onder de loep genomen. Een ook voor de wethouder ‘donkere periode.’

Daarnaast een vooruitblik op de komende vier jaar -ook onder deze wethouder?- over het te voeren beleid waarbij onder meer een mogelijke fresh-up van de geldende sportnota aan de orde kwam in het tweede deel van het gesprek aan de orde.