Wijnproeverij in Cobra Museum voor KiKa

AMSTELVEEN – Zondag 18 maart tussen 14.00 tot 17.00 uur is een collectie wijnen te proeven in het Cobra Museum. Met deze proeverij wordt geld ingezameld voor onderzoek naar kinderkanker.

Vinoloog Henk Hoogeweegen presenteert een aantal mooie wijnen. Hij houdt een inleiding over de wijnen in combinatie met kleine gerechten. De gerechten zijn beschikbaar gesteld door Albert Heijn Stadshart. Henk importeert kwaliteitswijnen, in het bijzonder uit Frankrijk, Spanje en Italië. Hij kent de wijnwegen in Frankrijk bijzonder goed en heeft een diepgaande kennis van het wijnland Spanje. Achter elke fles zit een verhaal.

De wijnproeverij vindt plaats in het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen. Dit museum bevat een vaste collectie van werken gemaakt door Nederlandse moderne kunstenaars vooral van de leden van de Cobra-beweging. Het Cobra Museum toont nu werken uit het oeuvre van Eugene Brands, van huiskamer tot heelal.

Doelstelling van KiKa is om in 2025 95% van de kinderen met kanker te kunnen genezen. Nu is de kans op overleven 75%. Bij de entree van de wijnproeverij zal een toegang gevraagd worden van 10 euro, welke volledig naar KiKa gaat. Daarnaast gaat nog eens 10% van de verkochte wijnen extra naar KiKa.

De toegang tot het Cobra Museum is gratis met een BankGiro Loterij VIP-Kaart of Museumjaarkaart. Anders is de toegang €7,50.

Kortom op zondagmiddag 18 maart kunt u in het Cobra museum Cultuur opsnuiven, wijnervaring delen en een goed doel steunen! Vooraf aanmelden via ch.hoffmans@planet.nl is gewenst.