Zanger Spinvis eind maart in P60

AMSTELVEEN – Het is eind april 2017. Spinvis – het alias van Erik de Jong – viert zijn derde lustrum als artiest en brengt met ‘Trein Vuur Dageraad’ wederom een album uit wat intrigeert en verbaast. “Een album waarmee hij zichzelf overtreft”, zo stelde een toonaangevende Belgische journalist. Een klein jaar later kunnen we dit met volle overtuiging bevestigen. Donderdag 29 maart staat de unieke singer-songwriter op het podium in P60.

‘Trein Vuur Dageraad’ is de opvolger van het buitengewoon goed ontvangen ‘Tot Ziens Justine Keller’ en ontstond – zoals je van Spinvis gewend bent – vrijwel uit het niets. “De plaat begint met een opname uit een iPhone. Een korte schets van een gezongen melodie op wat net verzonnen regels. Dat was het zaadje waar jaren later een hele boom is uitgegroeid. Trein, vuur, dageraad… drie woorden die misschien zomaar bij elkaar waren gezet maar vanaf dat moment onlosmakelijk werden als de dragers van een verhaal dat nog in de aarde sliep. Een verhaal over alles wat nog komen gaat.”

Begin maart kwam de excentrieke Spinvis bovendien met ‘Je Kan Alles’, een nieuwe single in het kader van de film ‘Een Nieuwe Morgen’. De film van Kim Brand volgt een bijzonder experiment in Utrecht-Oost, waar een leegstaand verzorgingstehuis wordt opgevuld door jonge woningzoekenden. “Ik heb hun stemmen gebruikt als een soort muziekinstrumenten, ik heb ze gesampled en geloopt en de woorden uit elkaar getrokken.” Het resultaat is even mooi als fascinerend. Het schuurt en rommelt op typische Spinvis-wijze: alles wat je (live) kan verwachten van deze zeldzame artiest.

Spinvis wordt live begeleid door een vijfkoppige band met Saartje Van Camp (cello, toetsen, zang), Marcel van As (drums, samples, bas, zang), Lucas Oldeman (toetsen, gitaar, piano, zang), Diede Oosterveen (piano, bas, gitaar, zang) en Merel Junge (viool, eufonium en trombone).

Kaarten kosten in de voorverkoop €19,00. Aan de deur op de dag van het evenement €21,00. De zaal gaat open om 20.00 uur. Aanvang van het concert is om 21.00 uur.