15e Wielerronde van Amstelveen Westwijk

AMSTELVEEN – De wielrenners van WTC De Amstel rijden op zondag 6 mei de eerste “thuisronde” van het seizoen: de 15e Nicooz Ronde van Amstelveen.

De wielerronde is terug op het stratenparcours in Westwijk met start en finish op de Sacharovlaan. Het parcours is bochtig en hier en daar hobbelig: de renners staat een uitdaging te wachten. Dit jaar is er voor het eerst sinds enkele jaren ook weer ruimte voor de jonge wielerjeugd: de jeugd vanaf 11 – 14 jaar gaat om 12.00 uur van start. Daarna volgt de categorie Nieuwelingen (jongens 15/16 jaar), waarna om 14.30 uur de Masters 40+ hun koers rijden, tot slot om 16.00 uur gevolgd door de wedstrijd voor Amateurs/Junioren.

WTC De Amstel organiseert drie Amstelrondes met naast de ronde van Amstelveen ook nog de Ronde van Nes op 25 mei en de Ronde van Ouderkerk op 17 juni. Voor de wedstrijden van de Amateurs/Junioren geldt hierbij een overkoepelend klassement.