4 mei herdenkingsconcert in de St. Augustinuskerk Buitenveldert

LPK Cantemus Dominum geeft op vrijdag 4 mei 2018 een Herdenkingsconcert in de St. Augustinuskerk in Amsterdam-Buitenveldert. Het thema van het Herdenkingsconcert is ontleend aan het boek: Jaren van verduistering, de bezettingstijd in Amstelveen (1989/2018) van Tini Visser.

Tijdens het concert worden klassieke koormuziek en werken voor strijkkwartet afgewisseld met fragmenten uit persoonlijke getuigenissen uit de bezettingstijd. Op het programma staan onder andere Abide with me van W. Monk, de hymne Hör mein Bitten van F. MendelssohnBartholdy, het Abendlied (‘Bleib bei mir’) van J. Rheinberger, het Laudate Dominum van W.A. Mozart, delen uit het Requiem van G. Fauré en het Lux Aeterna van E. Elgar.

Kinderen van de groepen 8 van basisschool St. Jozef (Kalfjeslaan) hebben speciaal voor dit concert tien grote schilderingen gemaakt van 2,50 meter lang als impressie bij de verschillende getuigenissen uit de bezettingstijd. De schilderingen sieren tijdens het concert de tien zuilen van de kerk.

De Augustinuskerk wordt vanaf 19.30 uur opengesteld om bezoekers de gelegenheid te geven stil te staan bij de oorlogsslachtoffers die op 4 mei worden herdacht. De Nationale Herdenking op de Dam kan op een groot scherm in de kerk worden gevolgd.

Het concert start om 20.45 uur en duurt tot 21.45 uur. LPK Cantemus Dominum wordt voor deze bijzondere gelegenheid versterkt met ruim 30 gastzangers. Aan het
programma wordt tevens meegewerkt door de sopraan Bobbie Blommesteijn, het Dostojevski Strijkkwartet en organist Chris Bossano. Het geheel staat onder leiding van Herman Paardekooper.

Foto: Paul Be. (Own work) [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons