Aanleg rotonde Amsterdamseweg – Keizer Karelweg

AMSTELVEEN – Het kruispunt Amsterdamseweg met de Keizer Karelweg wordt omgebouwd naar een rotonde. Vanaf 14 mei wordt gestart met de aanleg van de rotonde.

Door de aanleg van een rotonde gaan fietsers en voetgangers met voorrang over kunnen steken. De rotonde is een van de maatregelen om de verkeersveiligheid in Amstelveen te vergroten.

Daarnaast wordt op de kruising Amsterdamseweg – Graaf Florislaan de verkeerslichtinstallatie vervangen. De huidige installatie is sterk verouderd en toe aan vernieuwing.

Het verkeer zal in de periode van 14 mei tot 29 juli hinder kunnen ondervinden van de werkzaamheden. De werkzaamheden vindt gefaseerd plaats. Gedurende de gehele periode is de Graaf Florislaan ter hoogte van de Amsterdamseweg afgesloten. Ook de Amsterdamseweg ter hoogte van de Keizer Karelweg is gedurende de werkzaamheden afgesloten. Doorgaand verleer van Amsterdam naar Amstelveen blijft gedurende de eerste fasen mogelijk.

In de laatste fase zullen beide kruisingen afgesloten worden van 18 juli tot en met 29 juli. Al het verkeer wordt in deze periode omgeleid. Ook fietsverkeer wordt omgeleid. Een vooraankondiging, de omleidingsroutes en de stremmingen staan op borden aangegeven.
Woningen en bedrijven zullen te voet bereikbaar blijven.