Acht jaar cel en TBS voor steekpartij met Amstelveens slachtoffer

AMSTELVEEN – Een gevangenisstraf van acht jaar en TBS. Dit heeft een 24-jarige man opgelegd gekregen voor een dodelijke steekpartij in juni 2017, dit meldt AT5. Hierbij kwam een persoon om het leven. Een Amstelvener werd ook neergestoken, maar overleefde dit. De slachtoffers werden in een woning in de Scherpenzeelstraat in Amsterdam neergestoken.

Eerder had de dader aangegeven dat hij uit noodweer handelde, maar de rechter oordeelde vandaag, 25 april, anders. In de woning ontstond ruzie over een autosleutel die kwijt was. Toen de Amstelvener een aantal keer was gestoken probeerde het slachtoffer dat overleed de ruzie te sussen. Hij werd dodelijk in zijn buik geraakt.

De 24-jarige dader is al meerdere keren veroordeeld voor verschillende geweldsdelicten, onder andere bedreigingen en zware mishandelingen. Volgens de rechter heeft hij ook een medewerker van de gevangenis omgekocht. Laatstgenoemde zou een mobiele telefoon en verdovende middelen de gevangenis hebben binnengehaald.

Lees ook: acht jaar celstraf en TBS geëist voor dodelijk steekincident om autosleutel