Activiteitenoverzicht Koningsdag Amstelveen 2018

Koningsdag is ieder jaar weer een groot feest in Amstelveen. Door de gehele gemeente zijn diverse activiteiten en vrijmarkten. Ook burgemeester Bas Eenhoorn neemt een kijkje bij de feestelijkheden, in het gezelschap van collegeleden, raadsleden en de nieuw gedecoreerden.

Koningsdag programma 27 april 2018
Amsterdamseweg & Molenweg:
Vrijmarkten zijn weer op de gebruikelijke plaatsen te vinden. De grootste vrijmarkt zal weer te vinden zijn aan de Amsterdamseweg en de Molenweg. Wijksteunpunt Pluspunt, tegenover de molen, heeft traditiegetrouw heerlijke poffertjes!
Hotspot is natuurlijk bij Abina, de grootste reunie van Amstelveen. Tino Martin, Dries Roelvink, Robert Leroy, Denny Braaf, Wesly Bronkhorst, Patrick van Veen, Mike Peterson, Karel Mahieu, Danilo, Quincy en Yves Berendse zullen op het podium verschijnen. DJ Nick verzorgt de muziek tussen de optredens door.

Oude Dorp:
Ook in het Oude Dorp wordt het weer gezellig met de vrijmarkt en muziekoptredens. Grand Café ’t Oude Dorp zorgt dat er dit jaar weer een podium buiten staat. Van 12.00 tot 20.00 uur is er muziek met onder meer Bram Koning, the Bluesbrothers en DJ Robin Aristo. Daarnaast is er nog een tweetal mystery guests aangekondigd.

Middenhoven:
Tussen het winkelcentrum en het plein voor de Meent is er een vrijmarkt. Ook op het plein voor de Meent zal voor kinderen weer veel te beleven zijn. Er staan springkussens, er worden voetbalspelletjes georganiseerd en Jeugdbrandweer Amstelveen is met een brandweerauto aanwezig en organiseert diverse waterspellen. Bij goed weer zal het terras van de Meent geopend zijn.

Westwijk:
Het vernieuwde Westwijkplein zal oranje kleuren door een gezellige vrijmarkt op het plein.

Bovenkerk:
In Bovenkerk zullen diverse horecagelegenheden geopend zijn. In het Urbanuspark wordt traditiegetrouw Koningsdag gevierd met de buurt.

Randwijck:
Rond het Catharina van Clevepark organiseert Villa Randwijck ook dit jaar tussen 9.00 en 12.00 uur weer diverse activiteiten en een vrijmarkt. Kinderen kunnen in grote ballen over het water lopen.

Stadshart:
Op het Stadsplein is ruimte voor een vrijmarkt. Burgemeester Bas Eenhoorn za vanaf het Stadshart zijn tour door Amstelveen starten.