Alzheimer Café Amstelveen: Hoe verder na de diagnose?

  Gespreksleider Job van Amerongen zal met Manja Bunschoten, casemanager dementie en wijkverpleegkundige in Amstelveen, spreken over alles wat op je afkomt na de diagnose dementie. Dit zal plaats vinden op donderdag 26 april in het woonzorgcentrum ‘De Luwte’ van Zonnehuisgroep Amstelland.

Als jij of je naaste de diagnose dementie krijgt komt er een einde aan een periode van vermoedens en onzekerheid. Voor veel mensen is dat een opluchting en een klap tegelijk: enerzijds weet je eindelijk wat er aan de hand is, anderzijds weet je ook dat er geen genezing mogelijk is. Als het goed is krijg je zo snel mogelijk een casemanager/wijkverpleegkundige toegewezen om je te begeleiden, want de impact van dementie op het leven van de betrokkenen is groot. Hoe deel je de diagnose met je omgeving? En wat gaat er allemaal veranderen? Hoe houd je het overzicht en controle over alle personen en instanties waar je in de loop van het ziekteproces mee te maken krijgt (huisarts, specialisten, therapeuten, verpleegkundigen, de gemeente, zorginstellingen, enzovoort)?

Manja Bunschoten zal uitleggen hoe een casemanager je kan ondersteunen en begeleiden na de diagnose dementie. Er is ruim gelegenheid tot het stellen van vragen.

U bent van harte welkom op Wimbledonpark 361, 1185 XJ in Amstelveen. Aanvang is 19.30 uur, einde is om 21.00 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur. U hoeft zich niet aan te melden, u kunt gewoon binnenlopen. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.