Amstelveen in bezwaar tegen afwijzen uitbreiding Uilenstede

AMSTELVEEN – De gemeente Amstelveen gaat bezwaar aantekenen tegen de ministeriële afwijzing om 2.500 extra campuswoningen te bouwen in Uilenstede. Onlangs zette het ministerie een streep door de plannen die het zelf mede ontwikkelde.

“We hebben deze plannen in nauwe samenwerking met het ministerie opgesteld, juist om te voorkomen dat dit zou gebeuren,” aldus D66-lwethouder Maaike Veeningen, die Schiphol in haar portefeuille heeft, in Het Parool.   “Dat overleg ging zo goed dat we ook hadden verwacht dat dit op basis van die hulp zou worden goedgekeurd. We zijn dan ook behoorlijk onaangenaam verrast door de afwijzing.”

Uilenstede ligt pal onder de Buitenveldertbaan en er vliegen per jaar zo’n 40.000 vliegtuigen over de studentenwijk. Daar wringt de schoen.  “Het aantal woningen, ook al zijn het tijdelijke studentenkamers, is zo buiten proportie van wat is toegestaan dat zowel wat betreft veiligheid als gezondheid van toekomstige bewoners risico’s ontstaan,”  valt op te maken uit stukken van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).