Amstelveense e-sporter Van Uden maakt transfer naar Ajax

AMSTELVEEN – De Amstelveense e-sporter Bob van Uden heeft een transfer naar Ajax gemaakt. Van Uden kwam uit voor PEC Zwolle maar de Amsterdammers wisten de expert in het computerspel FIFA te verleiden tot een overstap. Van Uden is geen onbekende van Ajax. Hij speelde in de jeugdopleiding (jawel, van het echte voetbal) onder meer met Matthijs de Ligt en Justin Kluivert.

Overigens zal Van Uden niet voor Ajax uitkomen. Hij wordt meteen verhuurd aan het Japanse Sagan Tosu. Van Uden op Ajax.nl:  “Komend seizoen gaat de Japanse eSports-competitie voor het eerst van start. Ik ben onwijs trots dat ik daar onderdeel van mag uitmaken vanuit de samenwerking tussen Ajax en Sagan Tosu. Als speler in de jeugdopleiding van Ajax was mijn droom om als Ajacied prijzen te winnen, het liefst internationaal.”