Amstelveense Riejanne Markus vierde in Amstel Gold Race

AMSTELVEEN – Afgelopen weekend hebben veel renners van WTC De Amstel zich goed laten zien in de verschillende koersen. Er werden meerdere overwinningen geboekt en zondag liet Riejanne Markus in de Amstel Gold Race voor vrouwen zien dat ze tot de wereldtop is toegetreden. In de finale van de internationale vrouwenkoers zat Markus mee met o.a. winnares wereldkampioene Chantal Blaak. Markus zat in de kopgroep van zes, maar moest passen op de Cauberg. De vierde plaats is een hele goede prestatie. Het podium in een WorldTour koers lonkt.

Maar er waren meer goede prestaties van vooral de Dames van De Amstel. Zo reed Maud Rijnbeek in de klassieke Omloop van Kleine Hein in Drenthe naar de tweede plaats bij de Nieuwelinge-meisjes. Rijnbeek zat de hele koers vooruit, maar moest het in de sprint nipt afleggen. Roos Markus was de snelste in de meisjesronde van Alphen aan den Rijn. Ook de Jeugd deed het goed: Max Baars won in Den Helder in de jongste categorie; Nederlands kampioen Tyler Eyk won bij de 11- jarigen en bij de 13-jarigen reed Julian Vergouw naar de derde plaats.

In de klassieke Zuiderzeeronde reden de Junioren van WTC De Amstel een sterke koers: ze zaten met vijf man in de kopgroep van 21. Met Menno en Victor Broex, Owen Geleijn, Enzo Leijnse en Niek Voogt toonde De Amstel-Junoren zich collectief sterk. Maar op het podium kwamen de Amstelrenners net niet: Geleijn (4e) en Amstelvener Leijnse (5e) strandden er net naast. Ouderkerker Victor Broex werd 12e. Bij de Elite renners deden Teun Mouris en Koos Jeroen Kers van zich horen. Mouris werd in een sterk veld in Lexmond 7e, terwijl Kers daar 9e werd. Een dag later reed Kers in Oud Gastel nog naar de 7e plaats. WTC De Amstel organiseert in mei twee eigen rondes in de regio: op 6 mei de Ronde van Amstelveen-Westwijk en op 25 mei de Ronde van Nes aan de Amstel.