Amsterdam Klezmer Band speelt in Griffioen

AMSTELVEEN – Overal ter wereld eindigen optredens van de Amsterdam Klezmer Band in spontane dansfeesten. De nieuwe theatershow Septacost is meer dan een Klezmerparty. De voorstelling is op vrijdag 13 april te zien in Cultuurcentrum Griffioen.

De band speelt met de verwachtingen van het publiek in een multimediale voorstelling die balanceert tussen melancholie en euforie. Klezmer heeft naast een uitbundige ook een weemoedige kant – net als de band zelf. De intimiteit van het theater leent zich bij uitstek om dat donkere, mysterieuze karakter uit te diepen. Hoe voelt het om eenzaam te zijn? Biedt de vlucht in het feestgedruis troost of is dat een illusie? Septacost is een virtuoze zoektocht naar de remedie tegen eenzaamheid. De band neemt je mee op verkenning door de krochten van de ziel. Verstilde momenten en meeslepende solo’s maken de vervreemding voelbaar. De muziek biedt troost en werkt louterend, zoals een opzwepende eredienst waarnaar de titel Septacost verwijst. De muziek kruipt vanzelf onder je huid en al snel is het onmogelijk om stil te blijven zitten.

Cultuurcentrum Griffioen. Vrijdag 13 april, aanvang 20.30 uur.