Viering Bevrijdingsdag in de Stadstuinen

AMSTELVEEN – In de Stadstuinen in het Stadshart worden op zaterdag 5 mei diverse activiteiten georganiseerd. Er staan marktkramen van veteranen, Historisch Amstelveen en boekhandel Libris Venstra. Tevens is er een vrijmarkt voor kinderen om spullen te ruilen of te verkopen.

De Stadstuinen liggen achter het Japanse restaurant Kokusai en de eindhalte van tramlijn 5. Het terrein is toegankelijk vanaf 11.30 uur, waarbij muziek voor sfeer zorgt. Om 12.00 uur worden de lopers van de AV Startbaan ingehaald met de bevrijdingsvlam, die zij hebben opgehaald uit Wageningen. Samen met burgemeester Bas Eenhoorn ontsteekt veteraan John Barlag het bevrijdingsvuur, waarna het Wilhelmus wordt gezongen..

De veteranen laten zien op welke wijze zij hebben bijgedragen aan het tot stand komen van onze vrijheid en het bewaren van de vrede in de wereld. Historisch Amstelveen geeft een inzicht in de gebeurtenissen rond en tijdens de Tweede Wereldoorlog. De heruitgave van Jaren van verduistering door Tini Visser evenals andere historische boeken kunt u deze dag verkrijgen aan de kraam van boekhandel Libris Venstra.

Op de vrije speelvelden is er voor kinderen gelegenheid tot een vrijmarkt voor het ruilen en verkopen van spulletjes. Dus neem je kleedje mee en speel de koopman of vrouw met je eigen handeltje. Je kunt vanaf 11 uur op het terrein terecht, waar je je eerst meldt bij de organisatie van Amstelveen Oranje.