Bewoners vrezen voor ‘bakbeest’ als uitzicht op Groen van Prinstererlaan

Uitzicht, minder licht en vooral veel overlast. Dat is waar de bewoners aan de Groen van Prinstererlaan voor vrezen. In hun straat verrijst binnenkort een appartementencomplex van 32 meter hoog, elf woonlagen en een twee verdiepingen tellende parkeergarage.

Het gebouw is aanzienlijk groter dan het huidige kantoorgebouw. Iets waar overbuur Dick Labohm op z’n zachts gezegd niet blij mee is: “Het feit dat ons uitzicht verandert, dat is prima. Maar wel in normale mate. Dit is een kolossaal bakbeest. Daarnaast kom er een parkeerkelder, die het grondwater ernstig gaat verstoren.”

Het grondwater is niet het enige probleem waar de bewoners bang voor zijn. Arlyné Klimsop, die recht tegenover de plek van de bouw op vier hoog woont, vertelt dat ze bang is voor scheuren in de muren: “Met het werkverkeer en de bouw zie ik dit niet zitten. Het gebouw waarin ik woon is al wat ouder, ik ben gewoon bang dat ik scheuren in mijn muren ga krijgen.”

Aangezien er alleen nog een startnotitie is van het gebouw, kan het nog zo zijn dat men veranderingen gaat maken aan het appartementencomplex. Of er aanzienlijk verbeteringen komen, waar ook de bewoners tevreden mee zijn, dat is nog maar de vraag.

Ook vele andere buurtbewoners hebben moeite met de komst van het nieuwe gebouw, en bereiden zich voor op vervolgacties. Dat bleek bij een informatieavond die woensdagavond werd georganiseerd. Daar lieten zij op een canvas hun ongenoegen blijken met teksten als “Oogt 10x keer groter”, “Kolossaal dissonant” en “Afschuwelijk!”.

Wethouder ruimtelijke ordening Peter Bot (BBA) was niet beschikbaar voor commentaar. Wordt vervolgd.