Bierfestival des saisons in ANNA tijdens Bevrijdingsdag

AMSTELVEEN – Bierbrouwer De Naeckte Brouwers houdt 5 mei een bierfestival ter ere van de ‘saisons’. Het festival wordt gehouden in het proeflokaal van de brouwer: ANNA aan de Amsterdamseweg 22 en start 15.00 uur.

Saison is een bierstijl die zijn oorsprong vindt op het platteland van Wallonië en Noord-Frankrijk. Het seizoensbier werd in de boerderij gebrouwen tijdens de wintermaanden en gedronken door de dorstige landarbeiders tijdens de zaai- en oogstmaanden na een lange dag van noeste arbeid.

Tijdens het Festival des Saisons worden twintig verschillende saisons van veertien lokale en/of bevriende brouwerijen getapt. De kenmerken van het plattelandsbier zijn de kruidige, citrusachtige geur, zachtbittere soms zoete, soms zurige smaak, kelderachtige aroma’s en een verfrissende droge afdronk. Dit, vaak blonde, dorstlessende bier wordt door toevoeging van kruiden, specerijen, fruit en gebrande mouten worden verschillende smaken gecreëerd.

Er zijn frisse saisons met framboos, hibiscus, citroengras, dragon en limoenblad. Saisons die zijn ge-dry-hopped voor extra fruitig aroma of gebrouwen met gebrande mout voor een rokerig aroma of tonen van koffie. En nog veel meer, kortom, voor ieder wat wils, voor iedereen de vrijheid!
De deuren van ANNA en blijven open tot 23.00 uur. De entree is gratis.