Bos’ amstelveen.blog.nl gaat door als amstelveenblog.nl

AMSTELVEEN – Amstelveen.blog.nl gaat door onder de naam amstelveenblog.nl. Dit heeft journalist Johan Th. Bos bekendgemaakt. De Amstelveense familie Blog, die het domein blog.nl exploiteerde, heeft na veertien jaar te kennen gegeven te stoppen met het faciliteren van bloggers zoals Bos.

Juridisch heeft het Amstelveense bedrijf zich aan de contractueel verplichte opzegtermijn gehouden, schrijft Bos op zijn website die bij velen te boek staat als no-nonsense en  kritisch. “Moreel is een toch wat ander verhaal, ” voegt de journalist daar aan toe.  “Hoewel in de mail van Blog Online stond dat de bloggers er met vragen en opmerkingen terecht konden, kreeg amstelveen.blog.nl geen antwoord op een reeks van mails en bleek het bedrijf ook telefonisch onbereikbaar.”

Amstelveen.blog.nl was één van de eerste Amstelveense nieuwswebsites en kent een schare vaste en trouwe fans. Journalist Johan Th. Bos heeft jarenlang bij het Amstelveens Weekblad gewerkt en kan worden gezien als de nestor van de lokale journalistiek. De nieuwe site van Bos heeft een frisse uitstraling in tegenstelling tot de gedateerde vormgeving die blog.nl erop na hield.