Brede School Rembrandt onder water: leerlingen naar huis

Leerlingen van de Brede School Rembrandt aan de Mr. P. J. M Aalberselaan in het Stadshart zijn vandaag naar huis gestuurd omdat een deel van de school blank stond.

Op de bovenste etage van de school, waar onder meer het handenarbeidlokaal en het atelier zijn gevestigd, was een kraan blijven openstaan. In de afvoer zat een papieren handdoekje waardoor het water niet kon worden afgevoerd. Aangezien de kraan de hele nacht heeft opengestaan was er sprake van behoorlijke waterschade.

“Een vervelend ongelukje,” zegt Jan Kotterer, bestuurder van Onderwijsgroep Amstelland waar de Brede School Rembrandt onder valt. “De gevolgschade betekende dat er vandaag geen les kon worden gegeven in het gebouw. Gelukkig is alles bijzonder soepel verlopen en konden bijna alle ouders de kinderen thuis opvangen.”

Kotterer verwacht dat de leerlingen morgen (vrijdag) gewoon weer naar school kunnen.

Foto: VTF, Vivian Tusveld