Buschauffeurs openbaar vervoer staken

UPDATE 30 APRIL 11.10 UUR: De volgende bussen rijden vooralsnog WEL: 

Lijn 300, lijn 342, lijn 347, lijn 357 en lijn 397 (Amsterdam Airport Express). Kijk voor actuele informatie op: https://connexxion.nl/reizen/1190/staking-streekvervoer-30-april-en-1-mei-2018/5134

AMSTELVEEN – Het streekvervoer staakt op 30 april en 1 mei. Alle bussen van Connexxion vallen hier onder, dus ook in Amstelveen zullen er naar verwachting geen bussen rijden.

De staking zal niet alleen overdag, maar ook in de avond- en nachturen zijn effect hebben op het openbaar vervoer. Connexxion waarschuwt er rekening mee te houden dat er geen of zeer beperkt bussen rijden.

Connexxion laat weten dat Schiphol voor personeel als besloten vervoer bereikbaar blijft. Lijnen 180, 185, 190, 191, 193 en de N90 maken hier deel van uit. Het is afhankelijk van het aantal chauffeurs dat zich werkwillig meldt of er voor de overige lijnen een beperkte dienstregeling kan worden gerealiseerd.

De vakbonden FNV en CNV hebben opgeroepen op 30 april en 1 mei in het hele land het streekvervoer plat te leggen om hun eisen voor een nieuwe cao kracht bij te zetten. Werkgevers wilden in eerste instantie de staking laten verbieden. De voorzieningenrechter in Utrecht heeft donderdag 26 april besloten dat de staking door mag gaan.

‘Volkomen terecht’, zegt Paula Verhoef, bestuurder FNV Streekvervoer. ‘Er zijn hier grotere belangen in het spel. Werkgevers knijpen de chauffeurs al jaren steeds verder uit, de rijtijden worden steeds krapper en er is geen tijd voor pauzes. Dat moet afgelopen zijn. We willen keiharde afspraken in de cao. Komen die er niet, dan blijven de acties. Werkgevers hebben het helemaal zelf in de hand.’

Wilt u weten of uw bus toch rijdt? De actuele reisinformatie zal gedeeld worden via 9292.nl en de website van connexxion.