Camilla Dreef presenteert boek vol vogelverhalen bij Venstra

AMSTELVEEN – Camilla is geboren in Amstelveen en geniet inmiddels bekendheid door haar tv optredens in Binnenstebuiten bij KRO-NCRV. Met de items hoopt zij de bewustwording over de kwetsbare natuur te vergroten “want wij zijn de laatste generatie die het tij kunnen keren”. Camilla begon al vroeg naar vogels te kijken en vertelt nu haar mooiste vogelverhalen in het boek Kwie kwie kwie kwie kwie dat op woensdag 2 mei in Boekhandel Libris Venstra wordt gepresenteerd.

Camilla weet veel te vertellen over de achtergrond van allerlei verschillende soorten vogels. De prachtige illustraties in het boek Kwie kwie kwie kwie kwie zijn van Liset Celie. Een boek over vogels voor de jonge vogelaar. Over brutale meeuwen, baltsende futen, reislustige trekvogels en vissende aalscholvers. Over het vliegtalent van een spreeuw en over schuwe zwarte spechten. Over paalzitters, dwaalgasten en nestvlieders. Wist je dat er vogels zijn met een GPS-rugzakje om? En waarom waren de vogels uit de tuin van Camilla’s opa en oma opeens verdwenen? Camilla Dreef neemt je mee op een ontdekkingsreis in de vogelwereld. Die is er voor iedereen, vol verrassingen als je eenmaal weet hoe je ernaar moet kijken.

Camilla Dreef (1989) is bioloog, vogelaar en ambassadeur van Vogelbescherming. Ze is bekend van tv-optredens, onder andere in BinnensteBuiten en In de ban van de Condor, en haar vlog over het Haringvliet.
Liset Celie (1991) is illustrator. Ze studeerde in 2016 af aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht.

Woensdag 2 mei, aanvang 16.00 uur. Boekhandel Libris Venstra, Stadsplein 102 A, 1181 ZM Amstelveen. Toegang is gratis maar wel aanmelden via info@venstra.nl of telefoonnummer 020 6419880.