Dierenambulance moet werktijden aanpassen door ernstig tekort aan personeel

AMSTELVEEN – Dierenambulance De Ronde Venen/Amstelland moet noodgedwongen haar werktijden aanpassen in verband met ernstig tekort aan personeel. Dit laat de organisatie weten via een bericht op Facebook. 

Op dit moment is er één medewerkster die alle nachtdiensten draait. ”Dit is geen wenselijke situatie,” aldus de schrijver van het Facebookbericht. Door het ernstig tekort aan personeel is er nu het volgende schema bedacht:

* Van 22.00 tot 09.00 uur wordt er alleen nog uitgereden voor spoedgevallen. Spoedgevallen zijn situaties waarbij een dier direct medische zorg nodig heeft.

* Overleden katten op de weg: legt u ze alstublieft aan de kant, graag niet in het zicht, spreek de voicemail in van de dierenambulance. Dan worden ze de volgende ochtend weggehaald.

* Gewonde vogels: na 22.00 uur is de vogelopvang gesloten, ook voor de dierenambulance. Als het dier geen directe medische zorg nodig heeft, doe hem in een doosje, spreek de voicemail in, dan wordt hij de volgende ochtend opgehaald.

* Gevonden en vermiste huisdieren: u kunt daarvoor terecht tussen 09.00 en 22.00 uur. Voor vermiste honden kunt u 24/7 bellen naar de dierenambulance.

De medewerkers hopen dat er op korte termijn weer nieuw personeel bijkomt, zodat de werkzaamheden weer kunnen worden opgepakt.