Dierentehuis maakt kans op €1.000 door inleveren elektrische apparaten

AMSTELVEEN – Inwoners van Amstelveen die afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) inleveren op de gemeentelijke milieustraat, kunnen daarmee het Amstelveense dierentehuis steunen. Wecycle geeft 25 keer een sponsorcheque weg van €1.000,- voor een lokaal goed doel. De organisatie regelt de inzameling en recycling van e-waste in Nederland.

Doel van de actie is het inleveren te stimuleren van vooral afgedankte kleine elektrische apparaten (bijvoorbeeld mixer, föhn, mobiele telefoon, magnetron, (spel)computer, stofzuiger, printer, zaklamp, boormachine) en spaarlampen.

Wie op de gemeentelijke milieustraat de afgedankte apparaten inlevert, kan daar met een smartphone inchecken op de Wecycle-actiesite. GPS (Global Positioning System) stelt dan vast of de inwoner echt op de milieustraat is. Vervolgens scoort de inwoner punten voor het lokale goede doel, in dit geval het dierentehuis in Amstelveen. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner, ontvangen van Wecycle een sponsorcheque van €1.000,- voor het goede doel. Degene die de spullen komt brengen maakt zelf ook kans op een prijs. De actie loopt tot en met 31 augustus 2018 bij alle gemeenten die samenwerken met Wecycle.

Jan Vlak, algemeen directeur Wecycle: ”Veel mensen gaan meerdere keren per jaar naar de gemeentelijke milieustraat. Het is voor de circulaire economie belangrijk daar ook kleine apparaten en lampen in te leveren. Met deze inzamelactie geven we hier een impuls aan. Betrokkenheid bij onze partnergemeenten vinden we ook heel belangrijk. De sponsorcheques voor lokale goede doelen zijn hier een uiting van.”

Meer informatie: wecycle.nl/inleveren.

Foto: Google Maps