Eiertikwedstrijd op basisschool De Zwaluw in Nes aan de Amstel

NES AAN DE AMSTEL – Het smakelijke paasontbijt op basisschool de Zwaluw in Nes aan de Amstel was dit jaar extra feestelijk omdat het door de kinderen zelf was geregeld. Die hadden allemaal een mooie paasdoos geknutseld voor een klasgenoot gevuld met lekkere dingen. Ook het paaseieren zoeken in en rond de school is altijd een leuke bezigheid waar jong en oud naar uit kijkt,

Maar het hoogtepunt was toch de traditionele Eiertikwedstrijd. Iedereen hoopte het perfecte ei gekookt te hebben om de finale te halen. De eerste strijd speelde zich af in de klassen. De winnaars van elke klas namen het tegen elkaar op in de aula onder toeziend oog en luid gejuich van alle leerlingen.

De grote winnaar dit jaar was Timo uit groep 8 die er met de hoofdprijs, een grote chocolade paashaas in een mand met eitjes, vandoor ging. Boudewijn uit de middenbouw was de gelukkige tweede en won daarmee een een heuse paashaas.