Familielezing: Voel het Romeinse verleden!

AMSTELVEENIn het kader van de Week van de Romeinen (28 april – 6 mei 2018) organiseert de Bibliotheek Stadsplein Amstelveen op zondag 6 mei een interactieve lezing rondom archeologische vondsten uit de tijd van de Romeinen. De familielezing is geschikt voor kinderen vanaf negen jaar, hun ouders en/of grootouders.

Tijdens deze familielezing over de Romeinen worden de kinderen uitgenodigd om echte Romeinse voorwerpen te onderzoeken. Debora d’Hont-Dieleman is museumarcheoloog en komt graag vertellen over de Romeinen in Nederland. Ze werkt in het Allard Pierson Museum te Amsterdam, maar woont in Woerden. Hier bouwden de Romeinen bijna 2000 jaar geleden het Romeinse fort Laurium om de noordgrens van het Romeinse Rijk te bewaken.

Speciaal voor de kinderen neemt Debora Romeinse voorwerpen mee, die tijdens opgravingen in Woerden zijn gevonden. Heel voorzichtig mogen de kinderen als echte archeologen de voorwerpen oppakken en onderzoeken om erachter te komen wat het is. Is jouw (klein)kind een echte speurneus?

Zondag 6 mei 2018 van 11.30 -12.30 uur. Bibliotheek Stadsplein Amstelveen.
Leeftijd van 9 tot 99 jaar.
Prijs: €4 (leden) | €8 (niet-leden). Eén kaartje is geldig voor kind + begeleider.

Kaartverkoop: online en aan de balie van de Bibliotheek. Meer informatie: www.debibliotheekamstelland.nl