Film ‘Bankier van het Verzet’ te zien in Cinema Amstelveen

  ‘Bankier van het verzet’ is een Nederlandse film van Joram Lürsen over de verzetsstrijders en bankiers Walraven van Hall (Barry Atsma) en zijn broer Gijsbert van Hall (Jacob Derwig) die in de Tweede Wereldoorlog via een geheime bank de financiering van het verzet verzorgden. Vanaf donderdag 5 april is de rolprent te zien in Cinema Amstelveen.

Als bankier Walraven van Hall in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang. Samen met zijn broer, Gijs van Hall, bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Als ook dat niet genoeg is bedenken de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse Bank uit gesluisd. Maar hoe grootschaliger de operatie wordt, hoe meer mensen er vanaf weten. Iedere dag neemt de kans toe dat iemand dat ene foutje maakt dat een einde kan maken aan de daden en het leven van het bankier van het verzet. Bankier van het Verzet is het waargebeurde, onbekende verhaal van Nederlands grootste verzetsheld.

Regie: Joram Lürsen
Met: Barry Atsma, Jacob Derwig, Pierre Bokma, Fockeline Ouwerkerk, Raymond Thiry
Overig: oorlog, thriller | 123 min | NL 2017
Duur: Circa 125 minuten incl. pauze
Kijkwijzer:    

Meer informatie: Cinema Amstelveen