Gemeente Amstelveen beveiligt e-mail

AMSTELVEEN – De gemeente Amstelveen gaat vanaf 1 mei gebruik maken van ZIVVER om e-mails te beveiligen. Om te voorkomen dat gevoelige informatie in verkeerde handen valt zullen berichten en de verbinding versleuteld zijn.

ZIVVER helpt bedrijven om datalekken te voorkomen en de privacy te beschermen. Mails verstuurd met ZIVVER bevatten een link. Door op de link ‘Bekijk en beantwoord beveiligd bericht’ te klikken opent de webpagina automatisch. Hier staat aangegeven of er een wachtwoord of sms-code ingevoerd moet worden. Een account aanmaken is niet nodig.

Reageren op het bericht kan rechtstreeks vanuit de beveiligde webpagina door onder de ontvangen mail een bericht te typen en op de verzendknop te drukken. Wanneer hier weer een reactie op komt, verstuurt ZIVVER een notificatie via e-mail.