Gemeente Amstelveen huisvest grote duurzame busvloot

  Op bedrijventerrein De Loeten in Amstelveen Zuid komt een busremise voor elektrische bussen met bijbehorende laadinfrastructuur en nu nog dieselbussen. Connexxion heeft gekozen voor deze locatie omdat ze het openbaar vervoer in deze regio de komende tien jaar organiseert voor haar opdrachtgever Vervoerregio Amsterdam. Amstelveen huisvest straks de duurzaamste en grootste busvloot van Europa.

De Loeten ligt in het uiterste zuidwesten van Amstelveen en is 46 hectare groot. Het gebied wordt omringd door de Legmeerdijk, Noorddammerweg en de omgelegde N201. De busremise met voorzieningen komt aan de Meerlandenweg 68. De locatie van de busremise is 1,8 hectare groot en ligt aan de noordzijde van het bijna voltooide bedrijventerrein De Loeten.

Er is inmiddels een tijdelijke laadlocatie ingericht op het bedrijventerrein. Voor de nieuwe stalling heeft het college van Burgemeester en Wethouders op 9 april een omgevingsvergunning verleend.

Demissionair wethouder Peter Bot (duurzaamheid): “In eerste instantie stalt Connexxion ca. 75 bussen, waarvan 49 elektrisch zijn aangedreven en de overige nog op diesel rijden. Naar verwachting zijn binnen drie jaar alle bussen elektrisch. In de aanbesteding van de Vervoerregio was duurzaamheid een belangrijke voorwaarde. Bussen die geen schadelijke stoffen uitstoten zijn een belangrijke stap in de richting van het verminderen van fossiele energie zoals diesel en de uitstoot van CO2. Uiteindelijk willen we dat Amstelveen in 2040 fossielonafhankelijk is.”