Golfholes ’t Loopveld mogelijk verplaatst naar Middelpolder

Omdat de capaciteit van sportpark ’t Loopveld tegen z’n grenzen aanloopt, wordt gekeken of het mogelijk is om drie op het complex gelegen golfholes te verplaatsen naar recreatiegebied Middelpolder.

Sportpark ’t Loopveld ligt op Amstelveens grondgebied maar wordt door Amstelveen verhuurd aan de gemeente Amsterdam. Deze wil het gebruik van het sportpark nu intensiveren. Amsterdam zou bijvoorbeeld graag meer kunstgrasvelden op ’t Loopveld zien. Na toetsing van de gemeente Amstelveen aan het huidige bestemmingsplan blijkt dit mogelijk te zijn.

De gemeente Amsterdam houdt donderdag 19 april om 18.30 uur een informatieavond in het clubhuis van AMVJ Golg/ACC Cricket.  Hiervoor zijn direct betrokkenen uitgenodigd.

“Het plan om de golfholes te verplaatsen is een eerste stap. in bovengenoemde ontwikkeling van het sportpark. De afgelopen maanden is er voor het maken van de plannen afstemming geweest met de golfvereniging, projectgroep Amstelscheg en het Groengebied. Op dit moment wordt het plan om de golfholes te verplaatsen op (financiële) haalbaarheid getoetst. Graag willen wij het plan in dit stadium aan u als betrokkene in het gebied presenteren. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan hierover graag met u in gesprek,” aldus de gemeente Amsterdam in de uitnodiging.