GroenLinks: ‘VVD, D66 en BBA houden vast aan macht’

De Amstelveense fractie van GroenLinks is teleurgesteld dat zij niet gaat meedoen in het nieuwe college. “De partij had graag meegedaan, bijvoorbeeld om samen met VVD en D66 invulling te geven aan de klimaatdoelstellingen en de energietransitie. VVD en D66 kiezen voor alleen BBA en maken duidelijk dat ze vasthouden aan de macht en kiezen voor behoud van de lijn van de afgelopen vier jaar,’” aldus fractievoorzitter Martin Kortekaas.

Hij vervolgt: ” Het is jammer, in andere steden wordt nu juist gezocht naar een brede samenwerking en vinden partijen als VVD en GroenLinks elkaar in het besef dat we elkaar en de inwoners nodig hebben om de circulaire economie en de inclusieve samenleving inhoud te geven.”

GroenLinks Amstelveen kijkt daarmee bijvoorbeeld naar buurgemeente Ouder-Amstel waar VVD, CDA, D66 en GroenLinks op het ogenblik onderhandelen om een coalitie te vormen. De voormalige fractievoorzitter van GroenLinks Amstelveen, Axel Boomgaars, wordt hier waarschijnlijk wethouder. In Amstelveen was Frans Huissen de beoogde kandidaat om het wethouderschap te vervullen.

Volgens GroenLinks gaan VVD, D66 en BBA een akkoord op hoofdlijnen sluiten, waarbij er veel ruimte zou zijn om alle andere partijen te betrekken bij de uitwerking en invulling. De partij van Kortekaas zegt daar natuurlijk graag gebruik van te maken. “Hoe dan ook wil de partij weer vier jaar lang met hart en ziel oppositie voeren voor een groene en sociale politiek in Amstelveen. Wij willen met de collegepartijen samenwerken waar dat mogelijk is en zoeken ook naar samenwerking met de andere oppositiepartijen. GroenLinks blijft kiezen voor verandering in Amstelveen en betrekt alle inwoners die dat ook willen,”besluit Kortekaas.