Gruppo Sportivo presenteert nieuw album tijdens optreden in P60

AMSTELVEEN – Op zaterdag 12 mei staat het legendarische muziekgezelschap Gruppo Sportivo op het podium in P60. Na ruim vier jaar een studio-only band geweest te zijn, is de band weer terug om het podium te rocken.

Gruppo Sportivo is een muziekgroep in hart en nieren. Ze werden eind jaren ’70 bekend met hits als ‘Rock ‘n’ roll’, ‘Hey girl’ en ‘Disco really made it’. Onder aanvoering van zanger en gitarist Hans Vandeburg weet het Haagse Gruppo Sportivo, vernoemd naar een Italiaanse circusact, de harten van de mensen te stelen met hun eigenzinnige Nederpop. Humor speelt een belangrijke rol in het werk van Vandenburg en veel van zijn liedjes bevatten dan ook woordgrappen of zijn persiflages op het werk van anderen.

In juni 2013 kondigde de groep aan te stoppen met het geven van optredens en concerten. Het toenmalige ‘allerlaatste concert’ was eind dat jaar in Haarlem. Hans Vandeburg gaf aan dat de groep alleen nog als studio-only band zou voortbestaan. Hier werd verandering in gebracht nadat het muziekgezelschap bekend maakte dat er een nieuw album uitkomt: ‘GREAT’. De CD presentatie van dit album staat gepland op 28 april.

Met het album ‘GREAT’ gaat de doorgewinterde singer- songwriter dit keer hier en daar iets meer de diepte in, maar vrolijke, catchy en met typische Sportivo humor doorspekte pareltjes zullen zeker niet ontbreken.

Kaarten kosten in de voorverkoop €16,00. Aan de deur op de dag van het evenement kosten deze €18,00. De zaal gaat open om 20:00 uur. Aanvang is om 20:30 uur.