Half miljoen euro provinciale subsidie voor Nationaal Tennis Centrum

 Het Nationaal Tenniscentrum dat wordt gevestigd bij Sportpark De Kegel aan de Bovenkerkerweg krijgt een subsidie van maar liefst 500.000 euro van de provincie Noord-Holland. De subsidie maakt deel uit van een totale investering van 2,1 miljoen euro die de provincie in topsport steekt.

Het geld gaat worden gebruikt voor de aanleg van toptennisbanen en de ruimtes voor onder meer de bondsarts, fysiotherapie en conditietraining. De nationale selectie voor tennis en rolstoeltennis gaat in het NTC trainen.

“We hebben ook voor topsport een uitstekend vestigingsklimaat. Noord-Hollandse topsporters doet het internationaal heel goed. Voorzieningen waar zij op hoog niveau kunnen trainen en die geschikt zijn voor grote sportevenementen dragen bij aan economische ontwikkelingen,” aldus gedeputeerde Bond van de provincie Noord-Holland.

Foto: Diede de Groot, nummer één op de wereldranglijst bij het rolstoelvrouwentennis.