Hoge galerijflat Fideliolaan wordt veel duurzamer

AMSTELVEEN – BAM Wonen start in mei met het energetisch verbeteren van de hoge galerijflat aan de Fideliolaan in Amstelveen. Dit gebouw telt 105 appartementen. Meer dan zeventig procent van de bewoners heeft ingestemd met het plan. Voor de bewoners resulteert de verduurzaming in meer wooncomfort en lagere energiekosten, waaronder een verwachte besparing van ruim zestig procent op het gasverbruik.

Van half mei tot november 2018 worden de werkzaamheden aan de galerijflat uitgevoerd. De verduurzaming bestaat onder andere uit het aanbrengen van nieuwe gevelkozijnen inclusief HR++ glas, gevel- en dakisolatie en het plaatsen van nieuwe installaties. De appartementen gaan hierbij van energielabel F naar label A. De berekende gasbesparing is meer dan 80.000 m3 gas per jaar. Naast de energiezuinige maatregelen wordt ook ander onderhoud uitgevoerd. De nieuwe entree is naar een ontwerp van architect Jan-Peter Wenink.

BAM Wonen heeft ervaring in het combineren van onderhoud en energetische maatregelen in bewoonde staat en verzorgt ook de bewonerscommunicatie in dit project. Bewoners zijn gevraagd om mee te denken bij de planvorming en half februari uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst. Kort daarna stemden de bewoners in met het plan. De wettelijk vereiste bewonersinstemming bij verduurzaming is ruimschoots behaald. Bewoners zijn enthousiast en kijken uit naar de woningverbetering.