Hondenbelasting Amstelveen voordelig bij bezit één hond

AMSTELVEEN – De bedragen die betaald moeten worden aan hondenbelasting verschillen enorm in Noord-Holland. Mediapartner NH heeft een kaart online gezet waarop de verschillen snel te zien zijn. In  buurgemeente Amsterdam betaal je zelfs helemaal geen hondenbelasting.

Een eigenaar van een hond moet in Amstelveen 63,07 euro per jaar betalen. Vorig jaar was dat nog net iets minder, namelijk 61,38 euro. Voor een tweede hond gaan de bedragen wel flink omhoog, naar 94,62 euro per jaar. En voor een derde hond dient zelfs 126,33 euro betaald te worden, ruim het dubbele dan wanneer je maar een hond hebt.

In onze buurgemeenten liggen de bedragen anders. In Aalsmeer dient voor een hond  76,22 euro betaald te worden, en 92,11 euro voor iedere volgende hond. In Uithoorn maakt het voor het tarief niet uit hoeveel honden je hebt, per hond wordt 85,15 euro per jaar aan hondenbelasting geïnd. Ook in de gemeente Ouder-Amstel maakt het niet uit hoeveel honden je hebt en wordt er 72,24 euro per hond gerekend.

Amstelveen is vergeleken met omliggende gemeenten nog een van de goedkopere, mits je maar een hond bezit. Bezit je er drie, dan kan je beter Amsterdam of gemeente Ouder-Amstel wonen. Voor drie honden betaal je in Amstelveen 284,02 euro per jaar, terwijl je in Ouder-Amstel maar 216,72 per kwijt bent.