Inbreker op heterdaad betrapt

AMSTELVEEN – De politie heeft donderdagavond 5 april rond 21.30 uur een 28-jarige man op heterdaad aangehouden voor een woninginbraak in Amstelveen.

Een surveillerende eenheid zag een man door de wijk lopen, schichtig om zich heen kijkend. Reden voor de politie om de man in de gaten te houden en hem een poosje te volgen.

Wanneer de man een steeg in gaat die toegang geeft tot achtertuinen van een aantal woningen, gaan de agenten achter de man aan. Korte tijd later horen de agenten een paar doffe klappen en zien licht van een zaklamp in een woning schijnen.

De woning wordt door de politie omsingeld en wanneer de verdachte het huis verlaat kan hij direct worden aangehouden. De verdachte had een koffer met voorwerpen meegenomen uit de woning en deze is in beslag genomen.

De verdachte zit nog vast en zal worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.