Introdans danst vijf sterren in Schouwburg Amstelveen

AMSTELVEEN – In vijf sterchoreografieën van vijf sterchoreografen dansen de dansers van Introdans de sterren van de hemel. Dinsdag 24 april is de voorstelling te zien in Schouwburg Amstelveen.

Naast Mauro de Candia’s beeldschone La Morte del Cigno, bevat de voorstelling vier voor Introdans nieuwe werken, waaronder het ontroerende Dreamtime van Jiří Kylián en het meditatieve Loin van Sidi Larbi Cherkaoui. Ben Van Cauwenbergh zorgt met Les Bourgeois  voor een speelse dansvertaling van Jacques Brels gelijknamige lied. Het duet in Unfold van Robert Battle, tenslotte, schetst een beeld van een nieuwe intense liefde.

Salon – Een inleiding op de voorstelling
Een uur voor aanvang van de voorstelling organiseert Schouwburg Amstelveen een Salon. De Salon wordt verzorgd door Truus Tullemans en Térèse Laurant. Zij vertellen over het maakproces van de choreografieën in de studio, geven achtergrondinformatie over de choreografen, inzicht in het leven van een danser en vertellen hoe het een en ander achter het voordoek gaat. Ook gaan ze in op vragen uit het publiek.

De Salon vindt plaats in de Bovenfoyer en is gratis toegankelijk als u een entreebewijs heeft voor de voorstelling. U hoeft niet te reserveren maar kom op tijd want na aanvang verlenen wij geen toegang meer en vol=vol.

Meer informatie: Schouwburg Amstelveen