Kansen op wethouderschap Axel Boomgaars nemen toe

OUDER-AMSTEL – De kans dat voormalig Amstelveens GroenLinks-fractievoorzitter Axel Boomgaars wethouder wordt  in Ouder-Amstel is bijzonder groot. De fracties van de VVD, CDA, D66 en GroenLinks hebben namelijk aangegeven met elkaar in gesprek te gaan over het vormen van een coalitie. GroenLinks Ouder-Amstel liet al tijdens de verkiezingscampagne weten dat Boomgaars de wethouderskandidaat is.

Barbara de Reijke, lijsttrekker van de VVD  in Ouder-Amstel, de grootste partij in de gemeente: “Er bestaat een goede inhoudelijke overeenstemming tussen deze vier partijen. De wil om met elkaar een coalitie te vormen is er om samen te werken aan de uitdagingen waar de gemeente Ouder-Amstel de komende vier jaar voor staat.”

De coalitiegesprekken starten naar verwachting komende week. VVD, CDA, D66 en GroenLinks hebben samen een ruime raadsmeerderheid van 9 zetels. Ze streven echter naar een breder draagvlak voor het te vormen coalitieakkoord in de raad.