Leerlingen Amstelveen College leren vloggen van Saskia Weerstand

AMSTELVEEN – Afgelopen donderdag (12 april) vond Girlsday plaats, het landelijke initiatief om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT. Datacenterbedrijf Interxion organiseerde daarom samen met Dell EMC een interactieve middag die in het teken stond van de wereld achter het internet: data, de cloud en vloggen. Maar liefst 25 enthousiaste meiden van het Amstelveen College kregen een kijkje achter de schermen van het AMS8 datacenter van Interxion.

De dag begon met een interactieve sessie waarin de leerlingen uitleg kregen over de historie van internet, het begrip ‘cloud’ en de rol die datacenters daarin spelen. Daarna volgde een rondleiding door het zwaarbeveiligde datacenter. De dag eindigde met een workshop van Zapp Live presentatrice Saskia Weerstand. Daarin leerden de meiden over het creëren en opslaan van data, maar ook over vloggen. Over de middag vertelt Weerstand: “Wat een heerlijk stoere manier om meiden kennis te laten maken met IT. Ik ben blij dat de meiden op deze manier hebben kunnen proeven aan een werkveld dat in de toekomst alleen nog maar belangrijker wordt.”

Melissa Scholten van Interxion: “We doen graag met dit soort initiatieven mee, want diversiteit hebben we hoog in het vaandel. Momenteel wordt de technologiebranche vooral gedomineerd door mannen. Ik denk dat we de meiden zeker geïnteresseerd hebben in onze sector!”

In totaal hebben 11.262 meisjes van 10 tot 15 jaar aan Girlsday 2018 meegedaan. Ze gingen op bezoek bij 350 bèta, technische en ICT-bedrijven. Door de meisjes uit te nodigen laten bedrijven en technische afdelingen van andere organisaties de meisjes nadrukkelijk weten dat zij van harte welkom zijn in de technologie. #Girlsday2018 was gisteren trending topic op Twitter en heeft veel aandacht gehad in de media