Legmeerdijk goudmijn politie: 336 overtredingen

AMSTELVEEN – De politie heeft dinsdagochtend tussen 08.20 en 12.15 uur op de Legmeerdijk een snelheidscontrole gehouden. Bijna zeventien procent van de gecontroleerde bestuurders reed harder dan daar is toegestaan. Dit betekent dat het Centraal Justitieel Incassobureau binnenkort 336 facturen kan versturen.

De controle aan de Legmeerdijk werd gehouden in het kader van de Europese snelheidsweek. Enige weken terug werd er op deze locatie ook al meerdere keren gecontroleerd. Bewoners van onder meer Nieuw-Oosteinde en het zuiden van Westwijk roerden zich na deze controle op social media en betitelden de actie van de politie als kinderachtig.

De Legmeerdijk is een ware goudmijn omdat jarenlang gewoon tachtig mocht worden gereden op de provinciale weg. Sinds enige jaren kent de Legmeerdijk een stuk waar 50 mag worden gereden (tussen Ranzijn en rotonde Nieuw-Oosteinde) en een stuk waar zestig mag worden gereden. Vanaf de veiling tot Kudelstaart mag gewoon weer tachtig kilometer per uur op de teller staan.

Archieffoto: Kawijko Media, Nickelas Kok