Little Steven and the Disciples of Soul naar het Bos

AMSTELVEEN – Little Steven and the Disciples of Soul is de nieuwste toevoeging aan de reeks openluchtconcerten in het Amsterdamse Bos komende zomer. De band betreedt op vrijdag 6 juli het podium tijdens deze zesde editie van Live At. Eerder werden Brigitte Kaandorp, De Dijk, Graham Nash, De Edwin Evers Band, K’s Choice, Venice, alt-J, Clouseau en Glass Animals al aangekondigd. De kaartverkoop voor het concert van Little Steven and the Disciples of Soul start aanstaande zaterdag 7 april om 10:00 uur.

Veel jongeren zullen Steve van Zandt voornamelijk kennen van zijn meesterlijke rol in de Netflixserie Lilyhammer waar hij gangster Frank ‘The Fixer’ Tagliano speelt. Toch is Little Steven bij de oudere generatie vooral bekend als ‘die gitarist met die zakdoek om z’n hoofd’ in de band van Bruce Springsteen. In de jaren tachtig startte Van Zandt zijn eigen project: Little Steven and the Disciples of Soul. Hij bracht diverse succesvolle soloplaten uit en vorig jaar verscheen zijn nieuwe album Soulfire. Op dit langverwachte album staan nummers die Little Steven door de jaren heen schreef voor anderen en nu besloot zelf op te nemen. Soulfire is doorspekt met stoere rock en natuurlijk de onmiskenbare rhythm and blues sound. Vorig jaar stond hij nog met een uitverkochte show in Carré, Amsterdam. Little Steven is de eerste artiest uit de Rock and Roll Hall of Fame die op het podium van Live At te zien is.

Foto: Little Steven en Bruce Springsteen. (Manuel Martinez Perez)