Ludieke proef met kunstgras en nepbloemen tegen zwerfafval

AMSTELVEEN – De gemeente heeft een nieuwe ludieke manier bedacht om zwerfafval te voorkomen. ‘Stralend kunstgras en fleurige (nep-)bloemen moeten voorkomen dat Amstelveners afval naast de ondergrondse container plaatsen. Want zo’n kleurige grasmat rond de afvalcontainer is te mooi om afval op te plaatsen,’ meldt de gemeente op haar website.

De proef start bij één container aan de Marthahoeve in Westwijk. “We kijken wat voor effect de aankleding heeft op het afvalgedrag van omwonenden. Daarna gaat het kunstgras naar een andere locatie waar we vaak meldingen krijgen over afval naast de container,” aldus de gemeente Amstelveen.

Vaak wordt afval naast een container gezet als er al dozen of zakken staan. In veel gevallen is er dan nog gewoon ruimte in de container.