Luzazul brengt zwoele fado naar Amstelveen

AMSTELVEEN – Luzazul brengt een zonovergoten mix van Portugese fado, relaxte Braziliaanse melodieën, spetterende flamenco en Kaapverdische tinten. Warme, gepassioneerde muziek op groovy, organische beats, die zowel oorspronkelijk als eigentijds klinkt. Zaterdagavond treedt de band op in Schouwburg Amstelveen.

Middelpunt is het zoetgevooisde timbre van de Portugese zangeres Magda Mendes uit Lissabon. Ze wordt omringd door een groep met een ijzersterke live reputatie, onder wie flamenco gitarist Alain Labrie (o.a. Labryenco), op Wurlitzer piano toetsenist Emiel van Rijthoven (o.a. Sensual, Waylon), percussionist Udo Demandt (o.a. Fernando Lameirinhas, Primos del Norte), guest Roël Calister (o.a. Sara Tavares, Izaline Calister) en multi-instrumentalist en tevens oprichter Martijn Morselt die vele composities en arrangementen voor zijn rekening nam.

Luzazul weet grenzen te vervagen, te verrassen en imponeren. Aquarel voert u mee op de golven van het leven van liefde en ‘Saudade’. Een muzikale schildering met water als verbinding tussen verschillende landen, culturen en muziekstijlen, die aan weerszijden van oceanen en rivieren liggen.

Zaterdag 7 april, aanvang 20.30 uur.

Meer informatie: Schouwburg Amstelveen