Nieuwe bushokjes en reclamezuilen voor Amstelveen

AMSTELVEEN – Gemeente Amstelveen krijgt nieuwe bushokjes en reclamezuilen. Buitenreclame-exploitant Exterion gaat dit realiseren. De exploitant kwam als beste naar voren uit een aanbestedingsronde voor de exploitatie van bushokjes en reclamezuilen in Amstelveen. De gemeente heeft een contract voor de komende 10 jaar gesloten.

Tot nu toe verzorgde JCDecaux de bushokjes en reclamezuilen in Amstelveen. Om overlast zo veel mogelijk tegen te gaan, is de vervanging van de hokjes en zuilen kort na elkaar geregeld. Dat wil zeggen dat JCDecaux de oude reclamezuil of het bushokje weghaalt en Exterion uiterlijk binnen twee werkdagen een nieuwe plaatst.

Mocht het vanwege veiligheid nodig zijn, dan zet de gemeente een verkeersregelaar is. Op locaties waar een bushalte is vervallen, herstelt JCDecaux het straatwerk. Voor eventuele vragen over de uitvoering kunt u contact opnemen met de gemeente. Maandag 16 april start de vervanging van de huidige bushokjes en reclamezuilen.

Update: in onze facebookcomments kwam de vraag wat er gebeurt met de oude bushokjes. JCDecaux weet ons te melden dat de hokjes op het depot in Almere worden ontmanteld. Alle materialen en onderdelen die geschikt zijn worden hergebruikt voor bushokjes in andere gemeenten.