Nieuwe expositie op Wester-Amstel

AMSTELVEEN – Op buitenplaats Wester-Amstel zijn van 20 april t/m 6 mei de werken van Elize Lutz en Dominiek Steinmeijer te zien.

Het werk van Elize Lutz omschrijft zijzelf als papiertransformaties. Het is een zoektocht en een spel vanaf de eerste ontmoeting met het papier tot het eindresultaat. Naalden die prikken, potloden die duwen en handen die kreuken transformeren papier tot kunstwerken waar je met verwondering en bewondering naar zult kijken. Je maakt kennis met het binnenste, het intieme en kwetsbare, wat een ieder op zijn eigen manier zal herkennen. Naast dit werk maakt Lutz ook tekeningen.

Dominiek Steinmeijer ontwerpt unieke sieraden van titanium. Dit hightech materiaal bewerkt ze met technieken uit de oudheid en hierbij zoekt zij de grenzen van het lichte en sterke titanium op. Dit doet zij door het metaal handmatig uit te slaan, te buigen en te strekken om zo bij haar kenmerkende ontwerpen te komen. Naast de vorm is ook de bewerking van de huid van het sieraad van belang, deze moet een dialoog aangaan met de huid van de drager.

Buitenplaats Wester-Amstel, Amsteldijk Noord 55, 1183 TE Amstelveen.

Meer informatie: Buitenplaats Wester-Amstel