Opdracht nieuw college: miljoenen bezuinigen

AMSTELVEEN – Het nieuwe college dat uit VVD, D66 en BBA gaat bestaan en donderdag 3 mei wordt gepresenteerd, heeft zichzelf de opdracht gegeven om miljoenen te gaan bezuinigen. “Het moet geen automatisme zijn om bestaande uitgaven voort te zetten, maar alleen als het werkelijk zinvol is om daarmee door te gaan,” vertelt Herbert Raat vandaag in het Amstelveens Nieuwsblad.

Raat doelt daarbij onder meer op het Cobra Museum. “Dat kost de gemeente jaarlijks 1,1 miljoen euro voor slechts 40.000 bezoekers per jaar. Je kunt je afvragen of daar nog zoveel geld naartoe moet.”

Wel gaat het nieuwe college vol inzetten op onderwijs. “Dat groeit door en daarvoor willen we Amstelveense kwaliteit blijven bieden en ons niet beperken tot landelijke normen. Dat vraagt om meer geld.”

Daarnaast geeft Raat aan dat er nog tal van plannen liggen voor de openbare ruimte die ook hoge investeringen eisen. Hij wijst daarbij op De Poel, het Oude Dorp, Stadshart en de wijken.

Een precies bezuinigingsbedrag kan niet worden genoemd. Maar het gaat volgens Raat om miljoenen. “Met tonnen red je het niet.”

Foto: leden van de VVD, D66 en BBA die betrokken waren bij de onderhandelingen (blog Herbert Raat)