Opknapbeurt voor meer capaciteit MC Melkweg

AMSTELVEEN – Het witte gebouw waarin Medisch Centrum Melkweg in de wijk Middenhoven is gevestigd, wordt verbouwd. In het Medisch Centrum zitten momenteel een huisartsen- en fysiotherapiepraktijk. Door de verbouwing van €156.000 is een herindeling van het pand mogelijk waarmee meer ruimte ontstaat voor zorginstellingen.

“De verbouwing is hard nodig. Momenteel hebben we een patiëntenstop. Simpelweg omdat de ruimte te beperkt is. We zijn heel blij met de investering van de gemeente. Met de aanpassingen kunnen we straks meer inwoners van Amstelveen zorg dichtbij huis aanbieden,” aldus huisarts Philippine Klaui.

Wethouder Zorg en Vastgoed Herbert Raat (VVD): “De eerstelijnszorg zoals huisartsen in de buurt is van groot belang voor inwoners. Met name de ouderen. Daarom kiezen we ervoor deze locatie op te knappen en daarmee te behouden.”

Het gebouw is voor 90 procent eigendom van de gemeente. De huisarts is voor de overige 10 procent eigenaar. Naast de investering van de gemeente zal de vereniging van eigenaren geld steken in de vernieuwing van elektriciteit-, gas- en waterinstallaties en de huisartsen en fysiotherapeut in specifieke benodigdheden voor hun werkzaamheden. Het gemeentelijke bedrag is goedgekeurd door de gemeenteraad in de vergadering van 28 maart jongstleden.