Oplossing afvoerpijp pizzeria Oude Dorp lijkt nabij

AMSTELVEEN – Met het verplaatsen van de afvoerpijp lijkt een oplossing te zijn gevonden voor de uitstoot van de houtovenpizzeria in het Oude Dorp. Afgelopen zomer startten alle betrokken partijen een mediationtraject, om zo tot een gezamenlijke oplossing te komen. De uitkomst hiervan is een verschuiving van de afvoerpijp via het naastgelegen pand naar de zijkant van het gebouw. De omgevingsvergunning is inmiddels verleend.

“De situatie bij Gusto was op termijn niet acceptabel. Alle betrokkenen hebben hun uiterste best gedaan om tot een oplossing te komen. Goed dat deze nu op tafel ligt. Zowel in het belang van de bewoners als de ondernemer en zijn werknemers,” aldus wethouder Vergunningen Herbert Raat (VVD).

In de nieuwe situatie komt de afvoerpijp tussen Dorpsstraat 80 en 82 recht omhoog aan de zijkant van nummer 82 langs het daarboven gelegen appartement waardoor de uitstoot op een hoogte van ongeveer twaalf meter naar buiten komt. De Vereniging van Eigenaren stemde in met deze oplossing. Er kan nog bezwaar worden gemaakt tegen de verleende omgevingsvergunning.